+36 30 284 5332 info@coachingneked.hu

Nőket gyakran hallom arra panaszkodni, hogy a párjukat nem tudják elvinni egy párterápiára, pedig megérett a helyzet már erre. Most eltekintek attól, hogy ezt tárgyaljam, miért van így, hanem arra hegyezném ki, hogy mi a coaching és a terápia közötti alapvető különbség a gyakorlatban.

A terápia elsősorban a múlt feltárásán és megértésen keresztül igyekszik a jelen időben kihívással küzdőt segíteni, és kevésbé foglalkozik azzal, hogy praktikusan mit csináljon akár másnap. A coachingnak elsősorban a jelenből kiindulva a nagyon közeli jövőben megoldandó problémák, elvégzendő feladatok a tárgya, célorientált, megoldásközpontú folyamat, és ebből következően könnyebb egy 6-8 alkalmas párkapcsolati coachingra elkísérni a férfinak a párját, mint fejest ugrani egy hosszú, beláthatatlan következményekkel járó terápiás folyamatba.

Ugyanakkor simán lehet, hogy a párkapcsolati coaching ülésekre járó párok egy részének párterápiára vagy családterápiára lesz szüksége, de mégis könnyebben elindulnak egy rövidebb, megoldásközpontú munkára, és ezzel megmentik a kapcsolatukat egy összeomlástól vagy egy jelentős szint zuhanástól.

Nézd meg a honlapunkat, és keress meg bennünket, és egyeztessünk időpontot egyéni vagy párkapcsolati kihívásaidra.