Sok embertől, ha megkérdezzük, mik a céljaik, tanácstalan arc a válasz, és az, hogy ebben a változó világban nem lehet célokat kitűzni. Szerintünk pedig éppen ezért még fontosabb, mint egy kiszámíthatóbb környezetben.

Miért fontosak a célok? Ha kimegyünk a pályaudvarra és felszállunk spontán egy vonatra, nem tudjuk előre, hova érkezünk. Lehet, hogy oda, ahova mindig is akartunk, de lehet, hogy az ellenkező irányba tartunk.

A célok kitűzésének motiváló ereje is van. Ha például fogyni akarunk, konkrét célt kell kitűznünk – 20 kilót akarok fogyni, 70 kiló alá akarok menni-, mert ha nem ezt tesszük, akkor nem tudjuk megállapítani, haladunk-e előre vagy sem, és így könnyebben elveszíthetjük a motivációnkat.

Amikor tavaly január 2-án lementem az edzőterembe, elhatároztam, hogy év végére 30 kilót fogok fogyni. A végén 32 kiló ment le, tehát elmondhatom, hogy túlteljesítettem a céljaimat, de ez azért sikerült, mert nem álltam meg a 15. kilónál, pedig akkor is elég sokat adtam le, de mégsem a céljaim mentén haladtam volna.

Célokat kitűzni tehát irányban tart és motivál. A life coaching ebben segít neked 5-6 ülésen keresztül, így ha régóta elakadtál valamilyen célod elérésében- fogyás, egészséges életmód, lakhelyváltás, munkahelyváltás, stb.-, keress minket bátran és beszéljük meg, hogyan segítünk.

Nézd meg a honlapunkat, és keress meg bennünket, és egyeztessünk időpontot egyéni vagy párkapcsolati kihívásaidra.

Hívj egy kattintással