COACHING NEKED
Weboldal alcíme
LÉGY JELEN!
Mindfulness alapokra
építő tanfolyam
2019. március-április

Fejléc alcím szövege

Mi a "LÉGY JELEN!" tanfolyam?

Egy egyedülálló tanfolyam - saját magadért! 5 alkalom, ahol minden alkalommal más téma van a fókuszban, de valamennyi megközelítés azt szolgálja, hogy jobban jelen légy a saját életedben. Alkalmanként 2 óra kiscsoportos coaching, ahol valóban saját magadra figyelhetsz és olyan szemléletet, módszereket, technikákat és gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyek bizonyítottan és kipróbáltan segítik a jelen megélését, a lelassulást, a feltöltődést és a valóban fontos dolgokra figyelést.

ÚJDONSÁG! Ha nem szeretnél várni a következő tanfolyamig vagy nem jó az időpont, akkor egyéni coaching során is tudunk dolgozni ugyanezzel a tematikával. Jelentkezz be ITT, ha személyesen rád szabott "Légy jelen" támogatást szeretnél kapni, amit jól tudsz majd kamatoztatni a mindennapokban!

Miért jó neked a tanfolyam?

Lehet könyvekből is, de az valószínűleg kevésbé hatékony. Lehet otthon, egyedül is, de az talán kevésbé érdekes. Lehet más tanfolyamokon is, de így, ebben a formában ezt máshol biztosan nem kapod meg, hiszen ez saját fejlesztésű módszertan és tematika: a coaching tervezési és megoldási fókuszú szemlélete a mindfulness jelen-centrikusságával ötvözve. A tanfolyamon szakszerű és támogató vezetést kapsz, a csoport többi tagjától pedig értékes tapasztalat-megosztásokat és visszajelzéseket. Az egyes alkalmak között az érintett témákhoz fűződő élményeidet és érzéseidet még alaposabban megfigyelheted, a tudatosságodat növelheted; a gyakorlati elemeket elmélyítheted és beépítheted a hétköznapjaidba. Így ez a pár hét biztosan a saját fejlődésedről fog szólni!

Gyakran érzed úgy, hogy múlnak a hónapok és évek, de a dolgok és a történések nem téged szolgálnak, hanem csak te szolgálod őket?

Mindig az az érzésed, hogy sietsz valahová és mégsem éred utol magad?

A saját valódi feltöltődésedre csak nagyon kevés időd jut?

A stresszes mindennapok nyomot hagynak rajtad, de nem tudod, mit tehetnél ez ellen?

Valahogy minden túl gyors, túl sok és túl felelősségteljes és jó lenne ezen lazítani egy kicsit?

A leggyakoribb tevékenységeid már nem tudnak lelkesíteni, nehezen találod meg az örömet bennük?

Szeretnél megállni, lassítani, magadra figyelni egy kicsit, de nincsenek bevált módszereid erre?

Rendszeresen elemzed a múltat és tervezel a jövőre, de csak kevéssé tudsz igazán a jelenben élni?

AKKOR NEKED VALÓ A LÉGY JELEN! TANFOLYAM

"Rengeteg hasznos, egyszerű gyakorlatot adott a tanfolyam, ami szinte észrevétlenül épült be az életembe."

Szilvi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam résztvevője)

A mindfulness és a coaching találkozása

Nem vagyok buddhista szerzetes, sem jógaoktató, sem pedig egyetlen világnézeti vagy spirituális irányzat elkötelezettje sem. Így aztán nem fogunk órákig meditálni, jógagyakorlatokat végezni vagy a spirituális belső utunkat kutatni. Ezek mindegyike nagyszerű módszer lehet a teljesebb élethez, de ezeknek a módszereknek nem én vagyok a hiteles közvetítője. Én coach vagyok, változások elindításában és kezelésében segítem az embereket, leginkább egyfajta katalizátornak érzem magam. Régi vágyam, hogy az általam nagyra tartott és hitelesnek érzett mindfulness szemléletet a mindennapi coaching-munkám gyakorlati technikáival ötvözzem. Így született meg ez a tanfolyam.

A mindfulness egy tudományos megalapozottságú irányzat, ha röviden kellene megfogalmazni, hogy mi a lényege, akkor az a tudatos jelenlét megtapasztalása.  A coaching pedig abban segít, hogy a saját erőforrásaidat mozgósítva találd meg a saját megoldásaidat egy helyzetre, egy problémára vagy egy vágyadra vonatkozóan. A coachingról itt találsz további információt.

Mit csinálunk a tanfolyamon?

Kiscsoportos tanfolyam lesz, korlátozott létszámmal, hogy biztosan legyen mindenre és mindenkire elegendő idő. A csoportos forma nagyban elősegíti azt, hogy több oldalról körüljárjuk a témáinkat, a különböző nézőpontok és tapasztalatok megosztása egyértelműen segíti a saját legjobb megoldásaink megtalálását.

Többféle tevékenységet váltogatunk majd az egyes alkalmak során: lesznek közös beszélgetések; egyéni elemző vagy stratégia-kidolgozó írásos feladatok; páros értékelő-megbeszélő gyakorlatok; kreatív egyéni és kiscsoportos feladatok; egy-egy technikát kipróbáló gyakorlati elemek; rövid, meditációs fókuszú gyakorlatok; sőt még "kimenős" feladatok is a környéken.

A tervezett témák:

1. Én - itt és most. Mi hiányzik és mi van meg az életemben?

2. Rutinok és mindennapi tevékenységek. Hogyan érhető el jobb, teljesebb, hatékonyabb működés?

3. A pillanatban levés művészete. Szemlélet és technikák a jelen megéléséhez.

4. Stressz és nehézségek. Módszerek és lehetőségek a nehéz helyzetek kezelésére.

5. A saját utam. Fejlődési és tanulási lehetőségeim a jövőben, egyéni stratégiák kidolgozása.

Mit kapok még a tanfolyami alkalmakon túl?

Egy saját munkafüzetet, ami egy üres füzet lesz, és amit az instrukciók alapján Te tölthetsz meg tartalommal. Ezt a tanfolyamon is használjuk és az otthoni gyakorláshoz, elmélyüléshez is tartalmaz majd feladatokat, inspirációkat, gyakorlatokat. Ezeket két alkalom között "házi feladatként" használjuk majd, ill. a tanfolyam végeztével lehetőséget nyújt a saját haladásod követésére, sőt hosszabb távon akár fejlődési naplóként is használható.

"A tanfolyamon tanult és begyakorlott módszerek egyszerűen alkalmazhatóak hétköznapi helyzetekben, igazi mentőövek tudnak lenni a stresszes pillanatokban."

Orsi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam résztvevője)

 Hol és mikor?

Helyszín:

Központi helyen, Budapest belvárosában, a Kálvin téren tartom a tanfolyamot.  A pontos címet a tanfolyami jelentkezőknek megküldöm.

KEZDÉS: 2019. március 26. (9-11h)

A további időpontok: április 9., 16., 23., 30. Az időpontokat a résztvevőkkel az első alkalmon egyeztetem. Várhatóan ugyanígy keddenként, heti rendszerességgel, délelőtti időpontban lesz a folytatás. Az időpontok tájékoztató jellegűek - amennyiben az összes résztvevőnek jobb lenne egy-egy alkalom helyett másik időpont -  akkor változhatnak.


"Sok technikát kaptam és kitapasztalhattam, hogy melyik az, ami nálam működik!"

Gabi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam részvevője)

Mennyibe kerül a "LÉGY JELEN!" tanfolyam?

Az 5 alkalmas, alkalmanként kétórás tanfolyam 35.000 Ft-ba kerül. A tanfolyam díját készpénzben, egy összegben, az első alkalommal tudod befizetni.

PÁROS KEDVEZMÉNY! Páros bejelentkezés esetén mindketten 32.000 FT-os áron vehettek részt a tanfolyamon! Gyere és hozd el a barátnődet/munkatársadat/ismerősödet is! :-)

Lassulj le. Töltődj fel. Légy jelen.