COACHING NEKED
Weboldal alcíme
LÉGY JELEN!
Mindfulness alapokra
építő tanfolyam

2017. október
Fejléc alcím szövege

Mi a "LÉGY JELEN!" tanfolyam?

Egy egyedülálló tanfolyam - saját magadért! 5 alkalom, ahol minden alkalommal más téma van a fókuszban, de valamennyi megközelítés azt szolgálja, hogy jobban jelen légy a saját életedben. Alkalmanként 3 óra kiscsoportos coaching, ahol valóban saját magadra figyelhetsz és olyan szemléletet, módszereket, technikákat és gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyek bizonyítottan és kipróbáltan segítik a jelen megélését, a lelassulást, a feltöltődést és a valóban fontos dolgokra figyelést.

Miért jó neked?

Lehet könyvekből is, de az valószínűleg kevésbé hatékony. Lehet otthon, egyedül is, de az talán kevésbé érdekes. Lehet más tanfolyamokon is, de így, ebben a formában ezt máshol biztosan nem kapod meg, hiszen ez saját fejlesztésű módszertan és tematika: a coaching tervezési és megoldási fókuszú szemlélete a mindfulness jelen-centrikusságával ötvözve. A tanfolyamon szakszerű és támogató vezetést kapsz, a csoport többi tagjától pedig értékes tapasztalat-megosztásokat és visszajelzéseket. Az egyes alkalmak között az érintett témákhoz fűződő élményeidet és érzéseidet még alaposabban megfigyelheted, a tudatosságodat növelheted; a gyakorlati elemeket elmélyítheted és beépítheted a hétköznapjaidba. Így ez a pár hét biztosan a saját fejlődésedről fog szólni!

Gyakran érzed úgy, hogy múlnak a hónapok és évek, de a dolgok és a történések nem téged szolgálnak, hanem csak te szolgálod őket?

Mindig az az érzésed, hogy sietsz valahová és mégsem éred utol magad?

A saját valódi feltöltődésedre csak nagyon kevés időd jut?

A stresszes mindennapok nyomot hagynak rajtad, de nem tudod, mit tehetnél ez ellen?

Valahogy minden túl gyors, túl sok és túl felelősségteljes és jó lenne ezen lazítani egy kicsit?

A leggyakoribb tevékenységeid már nem tudnak lelkesíteni, nehezen találod meg az örömet bennük?

Szeretnél megállni, lassítani, magadra figyelni egy kicsit, de nincsenek bevált módszereid erre?

Rendszeresen elemzed a múltat és tervezel a jövőre, de csak kevéssé tudsz igazán a jelenben élni?


AKKOR NEKED VALÓ A LÉGY JELEN! TANFOLYAM.

"Rengeteg hasznos, egyszerű gyakorlatot adott a tanfolyam, ami szinte észrevétlenül épült be az életembe."

Szilvi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam résztvevője)

A mindfulness és a coaching találkozása

Nem vagyok buddhista szerzetes, sem jógaoktató, sem pedig egyetlen világnézeti vagy spirituális irányzat elkötelezettje sem. Így aztán nem fogunk órákig meditálni, jógagyakorlatokat végezni vagy a spirituális belső utunkat kutatni. Ezek mindegyike nagyszerű módszer lehet a teljesebb élethez, de ezeknek a módszereknek nem én vagyok a hiteles közvetítője. Én coach vagyok , változások elindításában és kezelésében segítem az embereket, leginkább egyfajta katalizátornak érzem magam. Régi vágyam, hogy az általam nagyra tartott és hitelesnek érzett mindfulness szemléletet a mindennapi coaching-munkám gyakorlati technikáival ötvözzem. Így született meg ez a tanfolyam.

A mindfulness egy tudományos megalapozottságú irányzat, ha röviden kellene megfogalmazni, hogy mi a lényege, akkor az a tudatos jelenlét megtapasztalása.  A coaching pedig abban segít, hogy a saját erőforrásaidat mozgósítva találd meg a saját megoldásaidat egy helyzetre, egy problémára vagy egy vágyadra vonatkozóan. A coachingról itt találsz további információt.

Mit csinálunk a tanfolyamon?

Kiscsoportos tanfolyam lesz, korlátozott létszámmal, hogy biztosan legyen mindenre és mindenkire elegendő idő. A csoportos forma nagyban elősegíti azt, hogy több oldalról körüljárjuk a témáinkat, a különböző nézőpontok és tapasztalatok megosztása egyértelműen segíti a saját legjobb megoldásaink megtalálását. Többféle tevékenységet váltogatunk majd az egyes alkalmak során: lesznek közös beszélgetések; egyéni elemző vagy stratégia-kidolgozó írásos feladatok; páros értékelő-megbeszélő gyakorlatok; kreatív egyéni és kiscsoportos feladatok; egy-egy technikát kipróbáló gyakorlati elemek; rövid, meditációs fókuszú gyakorlatok; sőt még "kimenős" feladatok is a környéken.

A tervezett témák:

1. Én - itt és most. Mi hiányzik és mi van meg az életemben?

2. Rutinok és mindennapi tevékenységek. Hogyan érhető el jobb, teljesebb, hatékonyabb működés?

3. A pillanatban levés művészete. Szemlélet és technikák a jelen megéléséhez.

4. Stressz és nehézségek. Módszerek és lehetőségek a nehéz helyzetek kezelésére.

5. A saját utam. Fejlődési és tanulási lehetőségeim a jövőben, egyéni stratégiák kidolgozása.

Mit kapok még a tanfolyami alkalmakon túl?

Egy saját munkafüzetet, ami egy gyönyörű üres füzet lesz, és amit az instrukciók alapján Te tölthetsz meg tartalommal. Ezt a tanfolyamon is használjuk és az otthoni gyakorláshoz, elmélyüléshez is tartalmaz majd feladatokat, inspirációkat, gyakorlatokat. Ezeket két alkalom között "házi feladatként" használjuk majd, ill. a tanfolyam végeztével lehetőséget nyújt a saját haladásod követésére, sőt hosszabb távon akár fejlődési naplóként is használható.

"A tanfolyamon tanult és begyakorlott módszerek egyszerűen alkalmazhatóak hétköznapi helyzetekben, igazi mentőövek tudnak lenni a stresszes pillanatokban."

Orsi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam résztvevője)

 Hol és mikor?

Helyszín:

Központi helyen, Budapest belvárosában, a Kálvin téren tartom a tanfolyamot.  A pontos címet a tanfolyami jelentkezőknek megküldöm.

KEZDÉS: 2017. október 3. kedd (18-21 óráig).

A további időpontokat a résztvevőkkel az első alkalmon egyeztetem, az egyéni igényeket is igyekszem figyelembe venni. Várhatóan nagyrészt ugyanígy keddenként, heti rendszerességgel, esti időpontban lesz a folytatás. Ezek az időpontok tájékoztató jellegűek - amennyiben az összes résztvevőnek jobb lenne egy-egy alkalom helyett másik nap -  akkor változhatnak:

1. október 3. (18-21h)

2. október 10. (18-21h)

3. október 17. (18-21h)

4. október 24. (18-21h)

5. október 31. (18-21h)


"Sok techinkát kaptam és kitapasztalhattam, hogy melyik az, ami nálam működik!"

Gabi (a legutóbbi Légy jelen! tanfolyam részvevője)

Mennyibe kerül a "LÉGY JELEN!" tanfolyam?

Az 15 órás (5 alkalmas, alkalmanként 3 órás) tanfolyam 35.000 Ft-ba kerül. A tanfolyam díját készpénzben, egy összegben, az első alkalommal tudod befizetni.

KEDVEZMÉNY! Csak szeptember 25-ig!!! Páros bejelentkezés esetén mindketten 30.000 FT-os áron vehettek részt a tanfolyamon! Gyere és hozd el a barátnődet/munkatársadat/unokatesódat is! :-)

Lassulj le. Töltődj fel. Légy jelen.